Екзотичні фрукти про які ви навіть не чули

"Рука Будди"



Цитрон пальчатий або, як його ще називають "рука Будди", росте в Китаї, Індії та Японії. Цей фрукт швидше солодкий, ніж кислий, і його часто зацукровують, консервують, настоюють та використовують замість цедри лимона.
Фрукт часто пропонують в храмах в Китаї в якості символу удачі і довголіття. У Японії його використовують як декоративний елемент і для ароматизації кімнат та одягу.


 Дуріан



Цей південно-азіатський фрукт колючий із зовнішнього боку, але м'який і солодкий всередині, відомий своїм нестерпним запахом, через що заборонений у багатьох громадських місцях у Сінгапурі.


 Лонган



Його також називають "око Дракона". Невеликий соковитий фрукт, який їдять в Китаї і часто додають в супи, закуски, десерти та кисло-солодкі страви. У китайській медицині лонган володіє седативними властивостями.


 Мангостан



Мангостан - ще одне південно-азіатське частування є улюбленим свіжим десертом на Малайзійському архіпелазі. М'якоть часто консервують, хоча цей фрукт все ж краще їсти свіжим.


 Пальміра



Пальміра росте на пальміровой пальмі, і її часто можна побачити влітку в Індії, в південно-східній Азії та Малайзії. Фрукт відомий тим, що всередині нього знаходяться невеликі білі зерна, м'які і желеподібні, коли плоди ще молоді.


 Лукума



Цей південно-американський фрукт люблять в Перу і Коста-Риці. Часто його їдять сирим або використовують в десертах. Порошок лукуми часто використовують в якості добавки й підсолоджувача. Хоча сам плід досить смачний, деякі вважають його неприємним, так як він залишає специфічний післясмак.


 Маранг



Під колючою шкіркою маранга знаходяться солодкі невеликі принасінники розміром з виноградини. Якщо плід розрізати, його потрібно відразу з'їдати протягом декількох годин, так як він швидко втрачає смак і окислюється.


 Джекфрут



Один з найвідоміших фруктів, який росте в південно-східних частинах Азії. У джекфрута м'ясиста, волокниста м'якоть, і її їдять як у свіжому вигляді, так і в якості добавки до десертів і в гострих стравах.


 Яванське яблуко



Цей тайванський фрукт пружний і хрусткий, і його їдять свіжим або роблять настоянку.

 Тамаринд



Тамаринд росте в Африці, але широко застосовується в багатьох країнах. Кислі фрукти використовують в різних стравах індійської і азіатської кухні. Напій з тамаринду п'ють в країнах Південної Америки.


Луло



Наранхілла або луло із зовнішнього боку виглядає, як апельсин, а всередині схожий на зелений помідор, володіючи при цьому цитрусовим смаком. Фрукт дуже популярний в Колумбії та Еквадорі, і його часто називають "золотий плід Анд" і "нектар богів".


Джамболан



Джамболан - це популярний фрукт, який використовують для приготування десертів в Індії. Часто плоди їдять з сіллю. Також його застосовують в аюрведичній медицині.


 Акі



Плоди акі виростають на Ямайці і їх можна їсти сирими, коли вони зрілі. Найчастіше їх використовують в якості закуски в популярних карибських стравах.


 Хлібне дерево



Цей великий плід тихоокеанських островів нарізають шматочками і їдять у свіжому вигляді, або обсмажують і подають як гарнір. У фрукта крохмалиста текстура та аромат, що нагадує свіжоспечений хліб.


 Зизифус



Різновиди ююба, зизифуса або "китайського фініка" ростуть в Індії, Китаї і по всій Азії. Коли плоди злегка недостиглі, то їх м'якоть біла, хрумка, соковита та кисло-солодка, як у дикої яблуні. Стиглі плоди не такі хрусткі і швидше пухкі, зморщені, а м'якоть пориста і мускусна.


 Каністел



Каністел часто називають "яєчний фрукт", і він володіє солодкою та м'якою м'якоттю, яку використовують для приготування молочних коктейлів, морозива і солодкого крему.


Пухала



Цей незвичайний солодкий фрукт є важливим джерелом їжі в Мікронезії. Листя дерева часто використовують як приправу в солодких блюдах, а масло і квітки використовують у медичних цілях.


 Чорна сапота



Кожен, хто пробував цей фрукт, скаже, що на смак він дуже схожий на шоколадний пудинг, тільки в ньому набагато менше жиру, ніж у теперішньому шоколадному пудингу, і в 4 рази більше вітаміну С, ніж в середньому апельсині. Тропічний фрукт є різновидом хурми, яка росте в Мексиці, Гватемалі і Колумбії.


 Акебія



Акебія - дуже красивий фрукт, який росте на півночі Японії. У нього біла м'якоть, наповнена всередині безліччю блискучих чорних насінин, яку вживають, як фрукт. У той же час фіолетовий стручок їдять, як овоч.


 Ашіот



Сам плід неїстівний, але насіння і м'якоть їстівна, і її смак нагадує свіжий перець з солодкою ноткою мускатного горіха. Їх часто використовують для виготовлення аннато, який додають у страви для надання смаку і в якості харчового барвника.

Немає коментарів:

Дописати коментар