Ківі
У його плодах міститься багато грубої рослинної клітковини, калію і вітамінів С, РР і Є. Разом з тим у ківі дуже мало жирів і калорій. Завдяки великій кількості калію цей фрукт незамінний для здоров'я людини, оскільки бореться з підвищеним кров'яним тиском. Кілька з'їдених після щільного обіду плодів допомагають усувати відчуття тяжкості в шлунку, відрижку і печію. На думку вчених, ці екзотичні фрукти є самими «здоровими» серед своїх «побратимів». Вони сприяють зміцненню імунної системи, активізації вироблення колагену, який робить благотворний вплив на шкіру. До того ж ківі приносить особливу користь людям, що страждають ожирінням.
Манго
Після вживання іншого заморського фрукта, манго, людина відразу починає відчувати прилив бадьорості і сил. Це дія вітамінів, мінеральних речовин і унікальних ферментів, що сприятливо впливають на шлунок і сприяють гарному травленню. Екзотичні фрукти манго багаті бета-каротином, калієм і вітамінами А і С.
Карамбола
Багато тропічні фрукти цінні для нас не лише оригінальними смаковими якостями, але і що містяться в них запасом вітамінів і мікроелементів. Однак для того, щоб вони дійсно приносили користь для здоров'я людини, до них потрібно застосовувати особливий підхід. Так, карамболу, плід, що має незвичайну ребристу форму і бурштиново-жовтий колір, не треба чистити. Його розміри варіюються від курячого яйця до апельсина, а за смаком це фрукт схожий з соковитим стручком гороху. У ньому міститься велика кількість вітаміну С, а також магній, кальцій, залізо і фосфор. А ці речовини, як відомо, особливо необхідні нам при весняному авітамінозі.
Авокадо
Непоказний на вигляд екзотичний фрукт авокадо схожий на грушу фіолетового, темно-зеленого або майже чорного відтінку, а за смаком нагадує оливки або вершкове олія, приправлене кмином і волоським горіхом. Авокадо цінний для здоров'я тим, що удосталь містить легкозасвоювані жири, білок, мінеральні солі і вітаміни, насамперед, А, групи В та С. А по своїй калорійності плоди авокадо не поступаються м'ясу.
Папайя
Інший тропічний плід, папайя, характерним смолистим ароматом нагадує манго, а за смаком його можна порівняти з динею з ароматом малини. Цим пояснюється його друга назва - динне дерево. У папайї їстівна тільки світло-помаранчева м'якоть. Саме в ній міститься багато каротину і унікального за медичними властивостями ферменту папаїну, що розщеплює білки. Його використовують і для лікування виразок, екзем, бородавок, мозолів, веснянок. Крім того, входять до складу папайї вітамін С і пектин добре очищають і розгладжують шкіру.
Ківано
До числа самих екзотичних і красивих фруктів можна віднести ківано, або рогату диню. Це плоди оранжевого або жовтого кольору, вкриті товстими негострими шипами. М'якоть ківано, зеленувате і желеподібну, можна представити як щось середнє між лимоном і огірком. Вона багата вітаміном С, так що лаура - відмінний помічник для підвищення імунітету і захисту від всіляких простудних захворювань.
Пассионфрукт
Пассионфрукт на нашому ринку - рідкісний делікатес. Його тверда шкірка жовтого або червоного кольору приховує невелика кількість дрібних зерен. На смак м'якоть схожий одночасно на виноград і суницю. До її складу входять нікотинова кислота і вітамін С, а тому пассионфрукт дуже корисний для нервової системи людини.
Гуаява
Цей тропічний гість за формою схожий на лимон, по запаху - на фейхоа. М'якоть гуайявы, біло-рожева, кисло-солодка, запашна, містить велику кількість пектину і вітамінів С і групи В, які допомагають при анемії, безсонні, надмірної дратівливості.
Кумквата
На думку знавців, відірватися від плодів кумквати просто неможливо. Ці мініатюрні золотисто-жовті апельсинчики розміром зі сливу має солодко-пряний смак. Вживають кумквату разом з солодкою запашної шкіркою і виключно в свіжому вигляді, оскільки так що містяться в цьому плоді корисні речовини краще зберігаються. Крім того, кумквати можна готувати коктейлі або зацукровують.
Тамарило
Тамарило є різновидом томатів, відрізняється гіркувато-солодким смаком. Зовні томарилло можна порівняти з овальними сливами. Всередині плодів знаходиться трохи твердоватая м'якоть. У томарилло багато каротину, який благотворно впливає на зір людини, а також нікотинової кислоти, підтримує нормальну роботу нервової системи.
Безумовно, всі ці заморські гості на нашому столі недоступні для багатьох наших співвітчизників із-за високої ціни. Проте варто подумати про те, що все ж краще вживати натуральні вітаміни, ніж синтетичні аналоги. Тим більше що екзотичні фрукти є прекрасним засобом проти весняної втоми, як лікарі називають сонливість і занепад сил. Тому не варто економити на своєму здоров'ї, хоча б зрідка даруєте собі користь і задоволення у вигляді тропічних фруктових делікатесів.
У його плодах міститься багато грубої рослинної клітковини, калію і вітамінів С, РР і Є. Разом з тим у ківі дуже мало жирів і калорій. Завдяки великій кількості калію цей фрукт незамінний для здоров'я людини, оскільки бореться з підвищеним кров'яним тиском. Кілька з'їдених після щільного обіду плодів допомагають усувати відчуття тяжкості в шлунку, відрижку і печію. На думку вчених, ці екзотичні фрукти є самими «здоровими» серед своїх «побратимів». Вони сприяють зміцненню імунної системи, активізації вироблення колагену, який робить благотворний вплив на шкіру. До того ж ківі приносить особливу користь людям, що страждають ожирінням.
Манго
Після вживання іншого заморського фрукта, манго, людина відразу починає відчувати прилив бадьорості і сил. Це дія вітамінів, мінеральних речовин і унікальних ферментів, що сприятливо впливають на шлунок і сприяють гарному травленню. Екзотичні фрукти манго багаті бета-каротином, калієм і вітамінами А і С.
Карамбола
Багато тропічні фрукти цінні для нас не лише оригінальними смаковими якостями, але і що містяться в них запасом вітамінів і мікроелементів. Однак для того, щоб вони дійсно приносили користь для здоров'я людини, до них потрібно застосовувати особливий підхід. Так, карамболу, плід, що має незвичайну ребристу форму і бурштиново-жовтий колір, не треба чистити. Його розміри варіюються від курячого яйця до апельсина, а за смаком це фрукт схожий з соковитим стручком гороху. У ньому міститься велика кількість вітаміну С, а також магній, кальцій, залізо і фосфор. А ці речовини, як відомо, особливо необхідні нам при весняному авітамінозі.
Авокадо
Непоказний на вигляд екзотичний фрукт авокадо схожий на грушу фіолетового, темно-зеленого або майже чорного відтінку, а за смаком нагадує оливки або вершкове олія, приправлене кмином і волоським горіхом. Авокадо цінний для здоров'я тим, що удосталь містить легкозасвоювані жири, білок, мінеральні солі і вітаміни, насамперед, А, групи В та С. А по своїй калорійності плоди авокадо не поступаються м'ясу.
Папайя
Інший тропічний плід, папайя, характерним смолистим ароматом нагадує манго, а за смаком його можна порівняти з динею з ароматом малини. Цим пояснюється його друга назва - динне дерево. У папайї їстівна тільки світло-помаранчева м'якоть. Саме в ній міститься багато каротину і унікального за медичними властивостями ферменту папаїну, що розщеплює білки. Його використовують і для лікування виразок, екзем, бородавок, мозолів, веснянок. Крім того, входять до складу папайї вітамін С і пектин добре очищають і розгладжують шкіру.
Ківано
До числа самих екзотичних і красивих фруктів можна віднести ківано, або рогату диню. Це плоди оранжевого або жовтого кольору, вкриті товстими негострими шипами. М'якоть ківано, зеленувате і желеподібну, можна представити як щось середнє між лимоном і огірком. Вона багата вітаміном С, так що лаура - відмінний помічник для підвищення імунітету і захисту від всіляких простудних захворювань.
Пассионфрукт
Пассионфрукт на нашому ринку - рідкісний делікатес. Його тверда шкірка жовтого або червоного кольору приховує невелика кількість дрібних зерен. На смак м'якоть схожий одночасно на виноград і суницю. До її складу входять нікотинова кислота і вітамін С, а тому пассионфрукт дуже корисний для нервової системи людини.
Гуаява
Цей тропічний гість за формою схожий на лимон, по запаху - на фейхоа. М'якоть гуайявы, біло-рожева, кисло-солодка, запашна, містить велику кількість пектину і вітамінів С і групи В, які допомагають при анемії, безсонні, надмірної дратівливості.
Кумквата
На думку знавців, відірватися від плодів кумквати просто неможливо. Ці мініатюрні золотисто-жовті апельсинчики розміром зі сливу має солодко-пряний смак. Вживають кумквату разом з солодкою запашної шкіркою і виключно в свіжому вигляді, оскільки так що містяться в цьому плоді корисні речовини краще зберігаються. Крім того, кумквати можна готувати коктейлі або зацукровують.
Тамарило
Тамарило є різновидом томатів, відрізняється гіркувато-солодким смаком. Зовні томарилло можна порівняти з овальними сливами. Всередині плодів знаходиться трохи твердоватая м'якоть. У томарилло багато каротину, який благотворно впливає на зір людини, а також нікотинової кислоти, підтримує нормальну роботу нервової системи.
Безумовно, всі ці заморські гості на нашому столі недоступні для багатьох наших співвітчизників із-за високої ціни. Проте варто подумати про те, що все ж краще вживати натуральні вітаміни, ніж синтетичні аналоги. Тим більше що екзотичні фрукти є прекрасним засобом проти весняної втоми, як лікарі називають сонливість і занепад сил. Тому не варто економити на своєму здоров'ї, хоча б зрідка даруєте собі користь і задоволення у вигляді тропічних фруктових делікатесів.
Немає коментарів:
Дописати коментар